Rolo komarnici

Rolo komarnici su izvrsno riješenje za klasične prozore, jednostavni su za upotrebu te su trajan sustav za zaštitu

DIZAJN I FUNKCIJA

Sastoje se od kučišta komarnika, vodilica rolo komarnika i potezne letve komarnika. U kučištu komarnika se nalazi mrežica i osovina mrežice. Osovina mrežice rolo komarnika je napeta pomoću opruge koja omogućuje da laganim potezanjem letve spuštate komarnik i osigurava da je mrežica konstantno napeta. Otpuštanjem potezne letve, mrežica rolo komarnika se automatski uvlači u kučište komarnika. Mrežica rolo komarnika se lagano vertikalno spušta i diže. Rolo komarnik predstavlja najčešće upotrebljavan i vrlo trajan sustav za zaštitu od insekata. Najprimjereniji je odabir ako je potreban jednostavan i čest pristup vanjskim prozorskim policama.

Dizanje i spuštanje iznimno je jednostavno, pri čemu se mreža pomiče po vodilicama i navija se na cijev, montiranu u aluminijskoj kazeti.
Rolo komarnik možemo otvarati vodoravno ( prozorski okvir) ili okomito ( kod vrata). Vodilice i kutije su od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija, standardno u bijeloj, smeđoj i sivoj boji, a uz dodatno plaćanje moguće je odabrati između cijele palete boja prema RAL-u. Mreža za komarnike je napravljena od posebnih staklenih vlakana i otporna je na vremenske uvjete.

PREDNOSTI
  • komarnici su trajni
  • otporni su na sve vremenske uvjete
  • mrežica rolo komarnika je od fiberglas vlakana, gotovo je nevidljiva, te ne ometa protok zraka

ODRŽAVANJE

Rolo komarnici zahtijevaju minimalno održavanje. Mrežica i aluminijski dijelovi se mogu lagano prebrisati vlažnom krpicom, bez uporabe agresivnih sredstava za čišćenje.

U zimskom periodu kada ne koristite rolo komarnike, zarolajte ih u kutije kako ne bi došlo do smrzavanje mrežice. U slučaju jačeg  vjetra komarnici ne bi trebali biti spušteni jer može doći do ispadanje mrežice iz vodilica.

UGRADNJA

Rolo komarnici se mogu ugrađivati prilikom ugradnje novoga PVC prozora ili naknadno na prozore i vrata svih tipova i vrsta materijala (pvc, drvo, alu ).

Rolo komarnici za krovne prozore

Rolo komarnici mogu se montirati i na krovne prozore. Komarnik se montira sa unutrašnje strane te omogućava jednostavno i sigurno otvaranje i zatvaranje komarnika i prozora.

Jamstvo na proizvod 1 godinu
Predviđen vijek trajanja 5-15 godina

fiksni komarnici

Fiksni komarnici odlikuju se svojom trajnošću, jednostavnom montažom te demontažom

DIZAJN I FUNKCIJA

Sastoje se od aluminijskog profila i PVC mrežice. Mrežica fiksnog komarnika je proizvedena od fiberglas vlakana te je napeta između aluminijskog okvira fiksnog komarnika gumom koja se umeće u za nju predviđen utor.

Mrežica je optički gotovo nevidljiva te omogućuje nesmetan protok zraka. Izrađuje se točno na mjeru po dimenziji zadanog otvora. Profili mogu biti u bijeloj i smeđoj boji i u nijansi po Vašim željama uz nadoplatu po RAL-u.

Jamstvo na proizvod 1 godinu
Predviđen vijek trajanja 5-15 godina

PLISSE KOMARNIK

Plisse komarnik se može ugraditi na sve vrste vrata i prozora, pogodan je za ugradnju između rolete/žaluzine. Primjenjuje se i za zatvaranje većih otvora, poput kliznih vrata i balkonskih vrata

DIZAJN I FUNKCIJA

Otvaranje i zatvaranje je moguće s vanjske i unutarnje strane. Mrežica komarnika se slaže u paket i otvara kao harmonika. Moguće ga je ostaviti otvorenog u bilo kojem položaju, a zatvoreni položaj osigurava magnet. Komarnik ne treba nikakav prostor za otvaranje krila već ga jednostavno preklopite u bočni profil.

Komarnik je izrađen od aluminijskih profila koji ne hrđa. Mrežica komarnika je izrađena od naborane i na spoju varene tkanine od polipropilena. Ovo svojstvo ju čini otpornom i teže ju je potrgati. Komarnik je otporan na sve vremenske utjecaje i pruža dugotrajnu zaštitu.

Komarnik izrađujemo prema Vašim dimenzijama u bijeloj, smeđoj i antracit boji, prema željama možemo ih obojati uz nadoplatu u jednu od nijansi po RAL-u.

Jamstvo na proizvod 1 godinu
Predviđen vijek trajanja 5-15 godina

KOMARNIK KLIZNI

Klizni komarnici namjenjeni su prvenstveno za veće staklene površine, poput vrata na balkonima i terasama i panoramskih staklenih stijena

DIZAJN I FUNKCIJA

Potrebno je malo prostora za montažu pa se često kombiniraju s većim roletama i vanjskim žaluzinama. Budući da je moguće izraditi veću dimenziju bez međuslojeva, jasan pogled prema vani je zagarantiran. Upravljanje kliznim komarnicima izuzetno je jednostavno – pomicanjem krila ulijevo ili udesno, zauzimaju vrlo malo prostora.

Klizni su komarnici izrađeni od aluminijskog profila u koji je gumiranom cijevi pričvršćena gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana. Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

Jamstvo na proizvod 1 godinu
Predviđen vijek trajanja 5-15 godina

KOMARNIK VRATA

Krilni komarnici su fleksibilna, visokokvalitetna zaštita od insekata namjenjena prvenstveno za balkonska vrata i prozore

DIZAJN I FUNKCIJA

 Okvir komarnika izrađen je od visokokvalitetnog estrudiranog aluminija koji osigurava trajnost .U visini otvaranja nalazi se poprečni profil s ručkom, koji sprječava dodirivanje i oštećivanje mreže.

U većini slučajeva krilni komarnici su postavljeni na takav način da se otvaraju prema vanjskoj strani , a kada ugradna situacija to ne dozvoljava mogu se otvarati i prema unutra.

Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

Jamstvo na proizvod 1 godinu
Predviđen vijek trajanja 5-15 godina