UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKIH STRANICA LIGHTSHADE

“LIGHTSHADE obrt za trgovinu” u daljnjem tekstu „LIGHTSHADE“ omogućuje Vam korištenje usluga i sadržaja na stranici www.ligtshade.hr u daljnjem tekstu „stranice LIGHTSHADE“ regulirano ovim uvjetima. Smatra se da su korisnici stranice LIGHTSHADE i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju domenama stranice LIGHTSHADE u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

LIGHTSHADE je vlasnik ovih internetskih stranica, kojima ujedno i upravlja, a korisnici im pristupaju pod ovim Uvjetima korištenja.
MOLIMO VAS DA PRIJE KORIŠTENJA OVOG PORTALA PAŽLJIVO PROČITATE SLJEDEĆE UVJETE KORIŠTENJA. PRISTUPOM NA OVE STRANICE ILI KORIŠTENJEM BILO KOJEG DIJELA OVOG PORTALA, NJEGOVA SADRŽAJA ILI USLUGE, SUGLASNI STE S OVIM UVJETIMA KORIŠTENJA I OBVEZANI NJIMA. UKOLIKO NISTE SUGLASNI SA SVIM UVJETIMA KORIŠTENJA, NE MOŽETE SE KORISTITI SADRŽAJEM NI USLUGAMA NA OVIM STRANICAMA.

PROMJENE UVJETA KORIŠTENJA

LIGHTSHADE zadržava sva prava na to da, sukladno svojoj diskrecijskoj ocjeni, mijenja, zamjenjuje ili ukida izgled, sadržaj i uvjete korištenja stranice LIGHTSHADE, kao i svih servisa i pod stranica koje su sastavni dio stranice LIGHTSHADE, i to bez obveze prethodne najave.
Ukoliko je promjena takva da se može smatrati suštinskom, LIGHTSHADE će korisnike o tome obavijestiti objavom na ovim stranicama. LIGHTSHADE ima diskrecijsko pravo ocijeniti što se smatra suštinskom promjenom. Vaša je odgovornost upoznati se s takvim promjenama. Nastavak korištenja sadržaja i usluga na ovim stranicama nakon objave suštinskih promjena predstavlja Vaš pristanak i suglasnost s istima.

SADRŽAJ I USLUGE

Pod uvjetom da korisnik u potpunosti prihvaća ove uvjete, LIGHTSHADE omogućuje mu korištenje određenih sadržaja i usluga, detaljnije opisanih na samoj stranici. Usluge i sadržaj uključuju, ali nisu ograničene na, sve usluge i sadržaj koje pruža LIGHTSHADE, kao i ponudu materijala prikazanih, odaslanih ili provedenih na ovim stranicama ili kroz sadržaje i usluge (materijali uključuju, ali nisu ograničeni na: tekst, komentare posjetitelja, poruke, informacije, podatke, grafičke prikaze, novinarske članke, fotografije, slike, ilustracije, softver, audio i video uratke).
Prihvaćanjem ovih uvjeta korisnik se slaže da će sadržaj i usluge stranice LIGHTSHADE uključivati obavijesti, poruke administratora i slične poruke nužne za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja stranice LIGHTSHADE.
LIGHTSHADE zadržava pravo na promjenu, privremenu obustavu, odgodu i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojeg sadržaja i usluge, u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti. LIGHTSHADE također ima pravo ograničiti pristup određenim uslugama, sadržajima i dijelovima istih, bez prethodne najave.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Kao uvjet stvaranja sadržaja na ovim stranicama, urednik u daljnjem tekstu “korisnik” je obvezan registrirati se i odabrati korisničko ime i lozinku.
U postupku registracije korisnik se obvezuje navesti točne, potpune i važeće informacije potrebne za registraciju. Suprotno postupanje smatrat će se kršenjem ovih uvjeta korištenja i može rezultirati trenutnim zatvaranjem korisnikova korisničkog računa.
LIGHTSHADE zadržava pravo na odbijanje registracije, kao i na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, i to bez prethodne najave i/ili objašnjenja.
Korisnik je dužan čuvati podatke o svome korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem njegova korisničkog računa, kao i za sve sadržaje objavljene pod njegovim korisničkim imenom.
Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane njegovim korištenjem usluga stranice LIGHTSHADE.

PONAŠANJE KORISNIKA

Kao uvjet korištenja, ovime se obvezujete da se nećete koristiti sadržajem i/ili uslugama stranice LIGHTSHADE na način koji je nezakonit i/ili suprotan s uvjetima korištenja ili u svrhe za koje nije namijenjen od strane LIGHTSHADE . Korisnik je posebno suglasan da se neće koristiti sadržajem i uslugama stranice LIGHTSHADE kako bi:

 • se lažno predstavljao kao druga pravna ili fizička osoba i/ili korisnik stranice LIGHTSHADE, te kako bi istima naštetio, zastrašio ih ili im prijetio;
 • objavljivao, prenosio i/ili razmjenjivao sadržaj koji je u suprotnosti s pozitivnim hrvatskim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama, zatim sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, rasistički, šovinistički, pornografski, predstavlja govor mržnje ili je neprikladan na bilo koji drugi način;
 • objavljivao, prenosio i/ili razmjenjivao informacije za koje korisnik zna ili je morao znati da su lažne, a čije bi objavljivanje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
 • objavljivao bilo koju radnju koja je ilegalna ili neautorizirana. Ukoliko ste posjetitelj iz inozemstva, ovim putem prihvaćate sve pozitivne propise Republike vezane za ponašanje korisnika na internetu i prihvatljiv sadržaj na internetu.
 • objavljivao, prenosio i/ili razmjenjivao sadržaj namijenjen prikupljanju, čuvanju i/ili objavljivanju lozinki, korisničkog imena ili bilo kojih osobnih podataka korisnika stranice LIGHTSHADE;
 • objavljivao, prenosio, slao i razmjenjivao sadržaj koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • manipulirao informacijama u svrhu skrivanja izvora sadržaja koji se objavljuje na stranici LIGHTSHADE ili šalje pomoću njegovih usluga;
 • poduzimao radnje kojima bi nametao pretjerano i nerazmjerno opterećenje infrastrukture stranice LIGHTSHADE, i/ili kojima bi se miješao ili pokušavao miješati u redovit i pravilan rad stranice LIGHTSHADE, i/ili kojima bi zaobilazio bilo kakve mjere zaštite ili ograničenja pristupa na stranicu LIGHTSHADE;
 • reklamirao ili tražio od bilo kojeg korisnika da kupi ili proda bilo kakav proizvod i/ili uslugu. Smatra se kršenjem ovih pravila i korištenje informacija dobivenih iz sadržaja na stranicama za kontaktiranje korisnika kako bi mu se reklamirao, predstavio ili prodao proizvod bez njegovog eksplicitnog dopuštenja, kao i svako objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja; Kršenjem ovih pravila smatra se i korištenje informacija dobivenih iz sadržaja na stranicama za kontakt s drugim korisnikom kako bi mu se bez njegova eksplicitnog dopuštenja reklamirao, predstavio ili prodao neki proizvod, kao i svako objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja drugim korisnicima bez njihova pristanka ili traženja;
 • objavljivao ili prenosio sadržaje ili komentare s linkovima koji vode na affiliate programe, multi-level marketinške sheme, stranice ili blogove na kojima se sadržaj upotrebljava u drugačije svrhe ili teme koje nemaju veze s sadržajem.
  LIGHTSHADE zadržava pravo na uklanjanje bilo kojeg prava ili usluge, kao i korisničkog računa, u bilo koje vrijeme i sukladno diskrecijskoj ocjeni (pogotovo po pritužbama ili tvrdnjama trećih osoba).

Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju prema ostalim korisnicima stranice LIGHTSHADE. LIGHTSHADE ima pravo, ali ne i obvezu, nadzirati rasprave između korisnika.